Wednesday, April 25, 2012

kenapa saya tak pernah kurus???

kenapa?? mau tanya lagi ka??? I hereby provide you the following evidences (just in case):

1) I stop by Mcd Masjid Jamek just to buy Mcflurry/Flavor Twist/Sundae almost every time after work!!!   Lepastu kalau Ice Cream kat situ dah habis SANGGUP pergi SINGGAH Mcd KL Sentral semata-mata sebab nak jugak makan!! tak kire!! I memang manja sikit dgn LEMAK kat badan I nie...
Biar la tak dapat pakai jeans size M/L asalkan LEMAK-LEMAK kat badan I ni ade kawan.. the more the merrier kata mereka.. ceit!!!

2) I start online at home right after maghrib until midnight. ermm.. sounds nothing serious happened about that online thing... but, lemme tell you this, online while laying in my bed... memang tak la aku nak dapat peha skinny macam GG tu.. macam mak GG pun belum tentu lagi tau!! haha

3) I super love Cake!! lagi-lagi Secret Recipe.. At least once a week. I repeat, AT LEAST once a week. Tu tak kire lagi cake jual kat pasar malam depan rumah. Worst case, pasar malam tu 2 kali seminggu okayyy.. Fine. Welcome to the house, calories!!!

4) Bile dah kerja ni, sebulan sekali pun belum tentu lagi dapat paksa diri pergi jogging.. The only workout yang I buat ialah masa nak kejar tren, lari naik escalator.. Lepas tu bila da masuk tren, semput tak ingat dunia yang tahap mintak CPR... Oh My God, mase tu dalam mind, dah terbayang-bayang LEMAK-LEMAK kat dalam badan ni tengah buat full house slumber party... tsk tsk tsk

5) Bila weekend je mesti lapar after midnight sebab stay up late... Ye laaa.. weekend je boleh stay up kann...
Tapi tak seteruk macam time kat U dulu. Selalu delivery Mcd time midnight bile lapar. Masaalah nye my housemates semua skinny yang kalau setakat lemak Mcd tu hukumnye harus makan for the sake of their body.. haha. Tapi aku???? aihhhh...

Ok. Saye lapar pulak bile dah menaip ni.. Tapi, syukur ALHAMDULILLAH dekat rumah ni got nothing to eat.. syukur-syukur... so, I'm off to take a bath.. Till then :))

my current look. 
p/s: look at me covering my 'drumstick' peha.. boo!!!




No comments:

Post a Comment